Takové zařízení Náměšť léta postrádala. Ozývaly se hlasy, že sportovní areál hodný významu města, který by vytvářel potřebné zázemí pro obyvatele, prostě chybí.


„V nedávné minulosti jsme se zaměřili především na infrastrukturu. Museli jsme některé limitující věci udělat přednostně, jako například čistírnu odpadních vod, náměstí Míru a další. Nyní se můžeme věnovat dalším věcem, a to jsou volnočasové aktivity obyvatel,“ vysvětlil starosta Vladimír Měrka.


V plánovaném areálu Hájek se počítá s tenisovými kurty, hřištěm na volejbal, streetbol, petanque i dětskými prolézačkami s pískovištěm. Bude tam také zastřešený klubový prostor na posezení. Obecně půjde o výletiště, které na stejném místě v minulosti již bylo, ale zaniklo, proto se vrací zpět. „Tato investice nás bude stát 12,5 milionu korun. Dnes se již provádí terénní úpravy, vykácely se náletové dřeviny. Hlavní činnosti ale začnou až na jaře. Stavba bude trvat asi jeden a půl roku,“ doplnil Měrka.


Na závěr se provedou sadové úpravy. Některé stromy již potřebují údržbu, je patrná hniloba jádra stromů. Vedení radnice se obává, aby stromy návštěvníky neohrožovaly. „Ucházeli jsme se o dotační peníze, ale nebyli jsme úspěšní. Nesplnili jsme všechny podmínky a nechtěli jsme zároveň ohrozit náš druhý a finančně náročnější projekt. Takže tato akce je plně hrazena z rozpočtu města,“ vysvětlila Jarmila Wimmerová z regionálního odboru městského úřadu.

MARTIN SKLENÁŘ