Hráče přivedli k nástupu malí baseballisté Třebíče a o slavnostní nadhoz se tentokrát postarali hosté z armády. Zástupce velitele 225. letky bojového zabezpečení Michala Voltra a bývalého hráče Nuclears Pavla Eigla doprovodil k nadhazovacímu kopci také radní Pavel Heřman - zástupce města Třebíče, které akci oficiálně podpořilo.

Souboj dvou nováčků v nejvyšší soutěži byl absolutně vyrovnaný, a to doslova až do posledního odpalu. Tím v dohrávce utkání dokázal Američan Wesley Judish stáhnout ze třetí mety Jiřího Novotného pro vítězný doběh a Třebíč se mohla radovat už ze sedmé extraligové výhry. Výborný výkon podal celý tým. Hrdinou zápasu se ale stal právě Wes Judish, který kromě rozhodujícího odpalu také celé utkání odházel a soupeři nadělil celkem osm strikeoutů. Pálkařům Blanska se proti Wesovi nepodařilo prosadit a do statistik si připsali jediný hit.

Mezi třetí a čtvrtou směnou byla k vidění atraktivní komentovaná ukázka výcviku služebních psů. Během ní se Na Hvězdě i střílelo. Zastrašování figurantem ani střelby se ale ani jeden ze psů nezalekl a vždy splnili svůj úkol zneškodnění pachatele. Po pátém inningu pak nastoupili na hrací plochu vojáci z 225. letky bojového zabezpečení, aby předvedli ukázky boje muže proti muži. Při něm využívají takzvané MuSaDo, což je styl bojového umění založený na tradičních korejských technikách, ale mentálně uzpůsobený potřebám Evropanů.

Rokytná fest 2017.
OBRAZEM: Do Rokytnice pozvali i dívčí kapelu. Bylo na co koukat

„Cítil jsem se jako malý kluk, když nám během nástupu nízko nad hlavami dvakrát proletěl desetitunový vrtulník," popsal po utkání netradiční zážitek Devon Barker, Američan ve službách Třebíče. „Něco podobného jsem viděl jen v televizi při zápasech MLB." Odpověděl na dotaz, na co je zvyklý z domova.

K hodnocení se přidal i jeho krajan Taylor McKnight. „Přerušení utkání mezi směnami a vyplnění vojenskými ukázkami bylo zvláštní. Něco takového se běžně nedělá. Divákům se to evidentně líbilo a zaplnili celou tribunu. Určitě bych na dnešním dni nic neměnil," uzavřel hodnocení Taylor.

Hráči Třebíče nastoupili k utkání ve speciálních dresech provedených v maskovací kamufláži. Jeden hned na úvod věnovali také svému bývalému spoluhráči Pavlu Eiglovi, který se tentokrát postavil na nadhazovací kopec ve slavnostní vojenské uniformě a navedl armádní vrtulník k průletu nad baseballovým hřištěm.

Robert Vávra

Muzejní noc 2017 v Třebíči.
Co jsme viděli o muzejní noci? Prohlédněte si fotografie