Jeho součástí byl rovněž doprovodný program Běh pro cihlu, ve kterém šlo pouze o to, uběhnout s cihlou asi dvacetimetrovou vzdálenost, a získat tak pro Oblastní charitu Třebíč sto korun do sbírky.


„Pojďte a zapojte se. Tu krátkou vzdálenost zvládne každý a pomůžete dobré věci,“ lákal z pódia moderátor. Důkazem toho byla i starší paní s hůlkou, která byť po nedávné operaci se na trať pro dobrou věc vydala mezi prvními.


Při slavnostním zahájení se o kulturní složku programu svými vystoupeními postarala dětská taneční skupina Arabes a rovněž Yvetta Blanarovičová. Na děti rovněž čekal oblíbený skákací hrad, různé soutěže, ve kterých mohly získat odměnu, či hra twister. Ti, kteří by chtěli přispět, ale nepovedlo se jim včera se dostat na Karlovo náměstí, mají možnost se do sbírky zapojit i v dalších dnech, a to nejen v Třebíči.


„Od úterý budou sbírková stanoviště postupně rozmisťována na různá místa v Třebíči a na náměstích v Moravských Budějovicích, Jaroměřicích nad Rokytnou a Náměšti nad Oslavou. Studenti tam budou podávat informace o akci a zájemci budou moci přispět do speciálních pokladniček. Za příspěvek alespoň sto korun obdrží cihličku, kterou mohou s vlastním podpisem věnovat stacionáři Úsměv,“ řekla koordinátorka sbírky Martina Veselá.