Během osmi hodin práce zbavili odpadků nábřeží v Židovské čtvrti, Kočičinu, Hrádek, Týnské údolí až k Novému hřbitovu a také údolí pod aquaparkem Laguna až k supermarketu Albert. „Uklidili jsme i Ptáčovský žleb a okolí rybníka Lubí, kde jsme zlikvidovali nepořádek kolem místních ohnišť a jedno bezdomovecké doupě. Jen na hrázi u rybníka Lubí nachystali skauti k odvozu 19 pytlů odpadu,“ popsala skautka Pavla Švaříčková.

Třebíčští veteráni vyráží na Veteránskou revue v Telči.
VIDEO: Na Veteránskou revue vyrazily i třebíčské skvosty

Přímo ve městě bylo nejvíce znečištěné okolí skateparku pod mostem u aquaparku laguna a okolí supermarketů Albert a Billa. „Odpadky se však povalovaly všude, zejména kolem laviček. Čistotě města by velmi prospělo větší množství odpadkových košů,“ dodala Švaříčková.
Lokality si skauti vytipovali ve spolupráci s Odborem komunálních služeb Města Třebíč, který jim také poskytl pytle na odpad a pracovní rukavice.

Sto třicet skautů, z nichž bylo sto dětí, se tak přidalo ke dvěma celostátním akcím Skautský dobrý skutek a Ukliďme Česko.

Jaroměřický zámek nabízí školám program v barokní zahradě. Poprvé jej vyzkoušeli žáci 1. a 4. třídy místní základní školy.
OBRAZEM: Jaroměřický zámek nabízí školám program v barokní zahradě