„Táta se dozvěděl, že je ve Fóru výstava Stavíme, bydlíme. Máme na letošek naplánovanou přístavbu k domku, předělávku verandy a já bych chtěla i novou koupelnu. Tak koukáme po firmě, která by nám to udělala, já si pobrala katalogy s dlaždičkami, manžel prospekty s polykarbonátem,“ prozradila Božena Komínková. Její dospělá dcera předělává byt v paneláku na Hájku. „Mladí plánují bourat jádro, koupili byt na Generála Svobody, hledáme tu prostě kontakty a inspiraci,“ dodala.

Nejen řemeslníky na předělávku bytového jádra či návod, jak vybrat ten správný polykarbonát, lze najít na Stavíme, bydlíme.

Lze tu konzultovat kde co. K vidění jsou stánky s nabídkou oken, dveří, garážových vrat, ale taky zahradních krbů, markýz či podlahových krytin. Mnohý majitel staršího domku určitě přivítá rady, jak sanovat vlhké zdivo. Čím dál víc se na trhu prosazují tepelná čerpadla jako způsob vytápění, a tak na výstavě nechybí výrobci.

S dřevostavbami se tu prezentuje společnost z Kralic nad Oslavou. S krásnými kachlovými kamny pak výrobna z Želetavy.

Losování o diamant

„Ještě mě zaujal pán, který nabízí řešení při nadměrném množství vodního kamene. Naše babička má domek v Jaroměřicích s vlastní studnou a tam je ten problém opravdu velký,“ dodala Božena Komínková.

„Návštěvníci si mohou kromě rad, nápadů a zakoupeného zboží odnést i mnoho časopisů a tiskovin, které jsou volně k dispozici. I letos jsme připravili losování, tentokrát o pravý diamant,“ připomněla manažerka veletrhu Daniela Nevtípilová.

Na pozvánkách, které lidé našli ve schránkách, je otištěný losovací kupon. Stačí vyplnit a vhodit do osudí na výstavě.