Ten, kdo tam zavítal, si nejen odnesl nějakou vytouženou věc - talíř, skleničku, obraz, kafemlejnek či sáně, ale především mohl nasát atmosféru svébytného kulturního centra, volně se procházet areálem a nacházet různé instalace vzbuzující nejen zamyšlení, ale i úsměv a smích.

„Víte, o nás se zatím, zejména v tisku, mluvilo a psalo jen negativně, že tady děláme ty virvály. Tak jsem si řekl, že zkusíme i něco jiného – pro všechny lidi. Bleší trh děláme dneska poprvé, a když o takovou akci bude zájem, tak bychom v trochu větším rozsahu, třeba na louce, pokračovali zase na podzim. Lidi se zbaví haraburdí a jiní zde zase najdou rarity, co dlouho hledali, něco, co se nedá v krámě koupit, nad čím někteří ohrnují nos, ale pro jiné je to hotový poklad,“ sdělil s pro něho typickým úsměvem Miroslav Skalický, majitel mlýna.

Návštěvníků přišlo opravdu požehnaně, prodejců bylo kolem deseti, a zastoupeny byly všechny věkové kategorie. Lidi to viditelně bavilo, a tak se možná zrodila v onu sobotu na Skalákově mlýně trochu jiná než hudební tradice, o které se bude psát jen pozitivně.

Pavel Kryštof Novák

Hudební klub B v Třebíči.
The End. „Kamenný“ Hudební klub B v Třebíči končí. Blíží se poslední pařba