V pátek 17. a sobotu 18. srpna se na Podzámecké nivě mohou návštěvníci sledovat bubenickou show, drezůru fríských koní, šermířské souboje. Večer zahraje legendární třebíčská skupina Carmen.

V sobotu se historické městečko otevře v 10 hodin dopoledne. Od 15 do 17 hodiny je naplánován velkolepý rytířský turnaj v podání brněnské šermířské společnosti Štvanci. V 17 hodin rozezní Podzámeckou nivu další koncerty. Představí se skupiny Yellow Sisters, Strašlivá podívaná a Milan Peroutka se skupinou Perutě. Ve 21 hodin se diváci mohou těšit na atraktivní noční historický průvod, během kterého poplují na řece Jihlavě osvětlené loďky. Ve 21.45 hodin je připravena originální akrobatická show s pyrotechnickými efekty k 100. výročí vzniku ČSR, poté rozzáří noční oblohu tradiční ohňostroj. Od 22.30 hodin zahraje na závěr oslav na Podzámecké nivě třebíčská rocková skupina Matador, slavící v letošním roce 45. výročí.

V neděli se program přesune na Nádvoří třebíčského zámku, kde od 15 hodin vystoupí originální dívčí vokální trio Hot Sisters. Na celé oslavy je vstup zdarma.

Chovatelský den.
Chovatelský den láká na dostihy, fríské koně a rej bryček