Setkání, na něž přišla asi stovka Třebíčanů, vygenerovalo 16 oblastí. Jako největší problém účastníci vidí potřebu velkého obchvatu a změnu územního plánu. Dále požadují přístavbu hvězdárny a na třetí pozici důležitosti umístili zklidnění dopravy v židovské čtvrti. Na čtvrtou příčku se dostal problém s názvem „častější spoje MHD“.

Na Fóru se mluvilo rovněž o nutnosti vybudování stavebních pozemků pro bytovou výstavbu, o revitalizaci školních zahrad či úpravě minimálně jednoho rybníku za účelem koupání. Do tabulky problémů se dostala rovněž zeleň v městských lesoparcích, chráněné bydlení pro postižené či vítací cedule na vjezdech do města.

Autonehoda (ilustrační snímek)
Nejvíc nehod v kraji se letos stalo na Třebíčsku

Město ještě uspořádá anketu, která bude ve Zpravodaji a na webu Třebíče. Bude v ní uvedený kompletní žebříček problémů či příležitostí změnit život v Třebíči k lepšímu, jak jej vygenerovalo Fórum Zdravého města. Lidé budou mít příležitost hlasovat do poloviny letošního prosince. Pak budou výsledky zpracovány a předloženy třebíčské městské radě i zastupitelstvu.