Výletní jízdy historického vlaku na trase Kostelec – Třešť – Telč – Dačice – Slavonice budou záhájeny v sobotu 25. července na nádraží v Telči.

Cestující se mohou kromě spanilé jízdy vlakem těšit na bohatý kulturní a zábavní program.


„První víkend vyjedeme v 16.25 hodin z Telče do Hodic, kde se navečer uskuteční country zábava, a v neděli pak do Třeště, kde bude připraven malý dětský den s různými soutěžemi,“ uvedl za pořádající Společnost telčské místní dráhy Jan Vyhlídal.

V Pěčíně překvapí    i kovbojové

Na první srpnovou sobotu je pak naplánována výletní jízda do renesančního města, do Slavonic. Během tříhodinové zastávky si budou moci zájemci prohlédnout památky města, například unikátní podzemní systém z 13. století.


Další den se pak cestující na trase z Telče do Dačic zastaví v Malém Pěčíně, v němž je budou čekat kovbojové, indiáni a přepadení vlaku. Kdo bude chtít, bude se moci projet na koni nebo si zkusit hodit lasem.


„Poslední víkend vyrazíme opět do Třeště, kde bude táborák, country hudba a opékání špekáčků, a v neděli už vyjedeme jen na malou projížďku do Slavonic a zpátky,“ doplnil Vyhlídal.


Zájemci si budou moci koupit jízdenky přímo ve vlaku u personálu. Za jízdu od jednoho do 20 kilometrů zaplatí 30 korun, od 21 do 40 kilometrů 40 korun a za jízdu od 41 do 60 kilometrů 60 korun. Pro děti platí poloviční jízdné.