„Předběžně jsou připraveny projekty, které by každé z nemocnic vyřešily investici přibližně za 99 miliónů korun," řekl náměstek hejtmana Vladimír Novotný,

Havlíčkobrodská nemocnice plánuje modernizaci perinatologického centra II. stupně a rozšíření současných prostor. Moderními přístroji by měla být vybavena oddělení anesteziologie, intenzivní medicíny, hematologie, gynekologie a porodnictví včetně souvisejících metod radiologie a zobrazovacích me­tod.

Už začátkem letošního roku byla zahájena stavba pavilonu chirurgických oborů v Nemocnici Třebíč. Pavilon by měl být dokončen na přelomu let 2018 a 2019. Součástí tohoto záměru není pořízení vybavení pavilonu. V současné době proto nemocnice připravuje projekt na nákup zdravotnické techniky a vybavení celého komplexu. Součástí je také částečná obnova přístrojového vybavení operačních sálů a budovy gynekologie.

Nemocnice Pelhřimov je do roku 2018 v případě přidělení dotace připravena investovat do oborů poskytujících návaznou péči. Projekt je konkrétně zaměřen na oblast radiologie a zobrazovacích metod, interní obory, novorozenecké oddělení, anesteziologicko-resuscitační oddělení, centrální sterilizaci, operační sály, rehabilitační oddělení a patologicko-anatomické oddělení.

Nemocnice v Jihlavě projektový záměr týkající se modernizace a obnovy přístrojového vybavení oborů návazné péče právě připravuje. „Pokud budou připravované záměry schváleny, je Kraj Vysočina v následujících letech připraven tyto klíčové projekty ze svých rozpočtů předfinancovat poskytnutím zápůjčky," dodal Novotný.