Napovědět by vedení nemocnice měl personální audit, jeho výsledek bude znám nejdříve za měsíc. „Provádíme jej samozřejmě vlastními silami a to tak, aby od 1. července došlo k postupné realizaci snižování stavu nadbytečných zaměstnanců," řekl nový ředitel nemocnice Jan Ferenc s tím, že počet ohrožených zaměstnanců nechce nyní konkretizovat.

Na propouštění navážou i další opatření, jako je zvýšení pracovní výkonnosti na jednotlivých odděleních nemocnice a naopak snížení přesčasové práce. „Do konce června to projednáme s jednotlivými primáři," podotkl Ferenc.

Do stejného termínu by také rád určil pevné množství léků a speciálního zdravotnického materiálu na jeden ošetřovací den. Také chce posoudit dodavatelské smlouvy a jejich výhodnost. S vedením se prý zaměří i na možné zvýšení výnosů za placené služby, které třebíčská nemocnice v současné době nabízí.

„Provádí se také inventura prostor nemocnice. Důvodem je zvažované přestěhování LDN a očního oddělení z budovy na ulici Družstevní, a tím docílení úspory na provozních nákladech," řekl Ferenc.

Odmítl však jakékoli rušení oddělení. „Garantujeme, že k žádnému omezení lékařské nebo ošetřovatelské péče u jednotlivých odborností nedojde. Kvalita poskytované péče bude udržena," dodal s tím, že o plnění úsporných opatření bude každý měsíc informovat Kraj Vysočina.