Očekává se tedy, že v kurzu začnou být spíše třídenní dovolené.
Zainteresovaní teď sledují, zda ubude těch, kteří se rádi „háží marod“. Přijít o takové peníze na výplatní pásce už je citelná záležitost.
Ne všude ale na tento problém v minulosti naráželi. Největší zaměstnavatel na Třebíčsku, Jaderná elektrárna Dukovany, má systém nastavený tak, že marodným tam růže nekvetou.

„U nás to v minulosti problém nebyl, platová hladina je taková, že motivuje chodit do práce,“ řekl mluvčí Petr Spilka. K tomu je nutné podotknout, že loňský rok lidem z elektrárny přinesl další vlnu změn v organizaci, spousta z nich se musela začít přeorientovávat na novou práci, další si nebyli svým místem jistí, ČEZ vyhlásil rozsáhlá úsporná opatření. V tomto konkurenčním prostředí nemocnost prostě nebují.

Loni 11. prosince byl v dukovanské elektrárně podepsán dodatek ke kolektivní smlouvě, jehož předmětem je také zavedení poukázek Flexi Pass. „Zaměstnanec si volí formu čerpání osobního účtu, což je několik tisíc ročně. Na poukázky si může nakupovat léky, zdravotnické pomůcky nebo třeba zaplatit fitness,“ nastínil Spilka podporu zaměstnanců elektrárny.