„To je o 145 799 korun víc než v loňském roce,“ uvádí se v tiskové zprávě charity.

V ní je rovněž zmíněno, že v ulicích měst a obcí na Třebíčsku se do koledování pro Tříkrálovou sbírku zapojilo na tisíc dobrovolníků, přičemž finanční příspěvky od dárců sesbírali celkem do 349 pokladniček.

„Nejtěžší pokladnička dobrovolníka Karla Čapky vážila 4, 65 kg. Nejvyšší částku 45 762 korun se podařilo vykoledovat ve prospěch třebíčské Charity opět vedoucí skautek paní Jaroslavě Hlinkové,“ informovala Oblastní charita Třebíč.

Mezi koledníky byl také ředitel Oblastní charity Třebíč Petr Jašek, společně s kolegy se tradičně oděl do kostýmu krále. Společně 6. ledna navštívili Jadernou elektrárnu Dukovany, třebíčskou radnici a také místní MŠ Kaštánek. Koledy zazpívali i seniorům v Domovech důchodců na ulicích Koutkova i Manželů Curieových, pozdravili obyvatele charitního Domova pro matky Třebíč a neminuli ani Domovinku a stacionář Úsměv, charitní střediska na ulici Gen. Sochora.

Na co peníze využijí

Finanční prostředky z Tříkrálové sbírky 2011 by chtěla Oblastní charita Třebíč použít na materiální nebo finanční pomoc lidem v sociální či zdravotní nouzi (dle konkrétní žádosti), podporu Charitní pečovatelské služby na okrese Třebíč, podporu Dobrovolnického centra – pomoc občanům na vesnicích i ve městech, podporu Osobní asistence pro zdravotně a sociálně znevýhodněné občany.

Ředitel Charity Třebíč Petr Jašek vyjádřil poděkování nejen všem dárcům, kteří do sbírky přispěli finančním obnosem, ale také dobrovolníkům, bez jejichž obětavosti by se tato sbírka neobešla.