Police je tradičním účastníkem soutěže Zlatý erb a v minulosti místní dokázali se svým webem obsadit několik míst na stupních vítězů. Před dvěma a půl lety vytvořili nové stránky, které každý rok vylepšují. Loni s nimi skončili druzí a letos konečně získali první místo. „Nechybí tam samozřejmě povinně zveřejňované informace, by vše bylo podle zákona, jak má být. Stále stránky rozšiřujeme. V loňském roce jsme například zprovoznili mobilní verzi," řekl starosta Police Karel Janoušek, který je zároveň správcem webu. Aby obecní stránky fungovaly a byly aktuální, je to podle starosty každodenní práce. Dát web na starosti externistovi prý nechce. „Měli jsme externího správce tak do roku 2005, ale posílání přes více lidí nefunguje. Trvá pak i týden, než se na stránkách něco pohne," vysvětlil Janoušek.

Polici i její web nyní čeká celostátní kolo soutěže, jehož vyhlášení je naplánováno na 4. dubna. A nejen proto místní plánují na webu další vylepšení. „Chceme se zaměřit na bezpečnost a na vylepšení mobilní verze, která je už na stránkách k dispozici," dodal Janoušek.
Mezi nejlepšími naopak letos chyběl web Okříšek, který předtím ovládl krajské kolo třikrát po sobě. Důvod byl ten, že se Okříšky letos do soutěže vůbec nepřihlásily. „Už to bylo docela stereotypní. Proto jsme se rozhodli letošní ročník vynechat. I z hlediska zájmu veřejnosti není ideální, pokud je vítěz stále stejný. Je zde řada obcí, které si vítězství také zaslouží. Uvidíme, zda se za rok či dva znovu přihlásíme," vysvětlil starosta Okříšek Zdeněk Ryšavý. I přesto jedno ocenění do městyse letos putovalo. Mezi školami brala třetí místo tamní základní škola. „Před ní byly pouze dvě střední školy," připomněl Ryšavý.

Jednou ze škol, která okříšskou základku přeskočila, byla třebíčská průmyslovka. Ta svoji kategorii vyhrála. „Děti, studenti i jejich rodiče dnes už často pracují s informacemi na internetu a my se jim snažíme vyjít vstříc. Hodně vyhledávané jsou informace o přijímacím řízení a jednotlivých oborech školy, studenty pak zajímá rozvrh, suplování a pracujeme i na vylepšení kontaktů pracovníků školy," uvedla koordinátorka propagace školy Jana Vacková. Třetí místo získali dobrovolní hasiči z Výčap.