Národní potravinová sbírka se letos uskuteční 
v rekordním počtu 659 obchodů po celé České republice. Organizátoři tak plánují překonat 236 tun potravin, které nasbírali v loňském ročníku.

„I letos budeme sbírat trvanlivé potraviny ve prospěch těch, kteří jsou na hranici chudoby či za ní. Potraviny poputují neziskovým organizacím a potřebným v místě, kde je lidé darují," připomíná hlavní princip sbírky Pavlína Kalousová z pořádající organizace Byznys pro společnost. „Těší nás, že se letos plánuje do sbírky zapojit už zhruba čtvrtina Čechů," dodává.

V letošním roce se Národní potravinová sbírka rozrostla o prodejny sítě Billa, Lidl a Rossmann. I díky druhému drogistickému řetězci dm drogerie se bude letos nově v drogistických obchodech vybírat na základě speciálního letáčku i nepotravinové zboží. Potraviny je možné nakoupit a odevzdat i v supermarketech Albert a Kaufland.

Kvůli nárůstu počtu zapojených obchodů je potřeba i zvýšený počet dobrovolníků. A ti právě v Třebíči chybí. Organizátoři hlásí, že dobrovolníci jsou potřební například v třebíčských prodejnách Penny.

Kam přijít nakoupit nebo jak se zapojit najdete na adrese www.potravinypomahaji.cz.

Do Národní potravinové sbírky se letos plánuje zapojit zhruba čtvrtina Čechů. Vyplývá to z průzkumu, který v říjnu vyhotovila agentura Ipsos.