Radomír Bednář z uskupení okolo starosty Vladimíra Měrky se rozhodl odstoupit z pozice radního.

„Oznamuji vám, že chci odejít z postu radního. Rezignaci předám starostovi písemně,” sdělil poněkud překvapeným zastupitelům klidným hlasem Bednář s tím, že by rád zůstal v zastupitelstvu. Na dotaz Deníku, jaké jsou jeho důvody k odstoupení, reagoval stručně a jasně: „To nejdříve řeknu radním a zastupitelům, pokud budu samozřejmě dotázán a pokud budou mít zájem o mé vyjádření.”

Pětičlenná městská rada tak nemá v tuto chvíli jednoho člena. „Nového radního by měli zastupitelé zvolit na příští chůzi, byl bych rád, kdyby byla v druhé půlce února,” konstatoval Měrka. Podle starosty je rada města do té doby usnášeníschopná, může tedy normálně pracovat.

Velké množství obyvatel Husovy ulice přišlo kvůli bodu číslo tři, tedy kvůli přípravě prodeje městských bytů, ve kterých žijí. Zastupitelé nakonec zvedli ruku pro jejich prodej, lidi odcházeli spokojení. Město se nyní bude snažit vyvázat z dvanáct let staré dotace na půdní vestavby od ministerstva pro místní rozvoj. Podmínkou udělení dotace bylo, že byty zůstanou dvacet let městské. Zbývá tedy ještě osm let.

Přitom obyvatelé by je rádi koupili co nejdřív, protože jsou padesát let staré, chátrají, radnice nemá dost velký balík peněz na jejich opravu a lidi zase logicky nechtějí investovat do cizího majetku. „Jaká bude cena bytů a úprava vlastnických vztahů, to budeme řešit na příštím zastupitelstvu,” naznačil starosta Měrka.

Než zastupitelé schválili rozpočet pro příští rok, vedli dlouhou diskuzi. Padaly návrhy na šetření pět procent u všech položek a podobně. Nakonec rozpočet v hlasování prošel. Město bude hospodařit vyrovnaně s částkou přesahující osmdesát milionů.

Schválili rovněž takzvaný revolvingový úvěr ve výši šest milionů korun s roční splatností na průběžné financování.

Zastupitelé naopak nepodpořili odprodej městských bytů nájemníkům na adrese Masarykovo náměstí 103. Pro prodej byl například opoziční zastupitel Ivo Matoušek, který v něm nespatřoval problém, podle něj má město vlastního majetku dost. Naopak podle místostarosty Jana Kotačky by to nebyl dobrý krok, město by se majetku zbavovat nemělo, potřebuje ho například jako zástavu k úvěrům.