Podle správců těchto uměle zasněžovaných skiareálů jsou podmínky pro lyžování stále velmi dobré a na svazích leží někde i tři čtvrtě metru sněhu. Další vleky v kraji by se měly rozjet o víkendu.

Podle údajů na internetu se kvůli nedostatku sněhu nelyžuje na sjezdovce Svatá Anna u Chotěboře. Zastaven byl velký vlek ve středisku Jalovec u Číchova na Třebíčsku; tam se jezdí jen na malém vleku. Do odvolání jsou zavřeny sjezdovky na Kadlečáku u Světlé nad Sázavou, ve Vysoké u Havlíčkova Brodu a na Karasíně na Žďársku. Nelyžuje se ani na Čeřínku a v Lukách nad Jihlavou, ale v těchto areálech se chystá obnovení provozu na pátek.

Již od 3. prosince

Na Jihlavsku si teď lidé mohou zalyžovat v Mrákotíně a na Šacberku v jihlavské části Zborná. Na Šacberku je otevřeno nepřetržitě už od 3. prosince. Nynější oteplení podle správce Pavla Havlíčka podmínky pro lyžování nezhoršilo, a to díky mrazivým nocím a velkým sněhovým zásobám. Denně se lyžuje také na Křemešníku u Pelhřimova.

Na Žďársku najdou lyžaři několik otevřených sjezdovek. Zamířit mohou na Fajtův kopec u Velkého Meziříčí, na Harusův kopec u Nového Města na Moravě, do Nového Jimramova, do Svratky i do Dalečína. Podle správce dalečínské sjezdovky Ivo Doležala jsou podmínky pro lyžování stále výborné; v posledních dvou dnech se lyžaři mohli i opalovat. „O víkendu hlásí, že se ochladí, v sobotu mají být i sněhové přeháňky. V pátek bude trochu teplo, ale víkend bude super,“ věří Doležal.

Přírodní sníh pro úpravu běžeckých tratí na Vysočině chybí. V Novém Městě na Moravě mohou běžkaři z části využívat závodní tratě v areálu Zlaté lyže.