„Na Šacberku máme letos rekordní množství sněhu. I přes vysoké teploty přijely o víkendu stovky lyžařů," uvedl provozovatel sjezdovky Pavel Havlíček. Tento týden se podle něj na svahu střídaly školy, v příštím týdnu skiareál očekává lepší návštěvnost díky jarním prázdninám ve školách. Před víkendem se znovu rozjela lanovka v Lukách nad Jihlavou a v Dalečíně na Žďársku.

„Každý den u nás lyžovalo 150 až 200 lidí. Do středy přerušíme provoz a lyžovat budeme znovu až o víkendu. Je teplo a lidé o lyžování nemají moc zájem," řekl provozovatel areálu v Dalečíně Ivo Doležal.

Na Žďársku jsou stále otevřené sjezdovky na Harusově kopci u Nového Města na Moravě, na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí, v Novém Jimramově a ve Svratce. Na Pelhřimovsku se dá lyžovat na Křemešníku.

Ještě minulý týden bylo na Vysočině otevřeno 13 sjezdovek. Od té doby ale přerušily provoz vleky v Brtnici, Mrákotíně, na Čeřínku, ve středisku Jalovec u Číchova na Třebíčsku.

Pro rekreační běžkaře nebyly o víkendu přístupné ani závodní tratě novoměstské Vysočina Areny. Areál je stále uzavřený kvůli konání Českého poháru v biatlonu.