Například radnice v Třebíči naplánovala na pátek 31. prosince celoúřadovou dovolenou. Není zdaleka jediným úřadem na Třebíčsku, který bude na Silvestra zavřený.

Týž den nepochodíte ani v Hrotovicích a v Jemnici. Starostka Hrotovic Hana Škodová poznamenala: „Pouze na Silvestra budeme mít zavřeno, úředníci čerpají dovolenou. Jinak bude mezi svátky otevřeno v běžné úřední dny a hodiny.“

Na Silvestra zavře i radnice v Jemnici. „Ve dnech mezi svátky bude náš úřad otevřen. Občané mohou přijít v úředních dnech v běžné otevírací době v pondělí a ve středu. Případně i kterýkoliv jiný pracovní den, zastihnou-li příslušného úředníka na místě,“ upozornil starosta Jemnice Miloslav Nevěčný. Jemická radnice má úřední hodiny v pondělí a ve středu.

Zatímco někde to nejde, jinde to jde

Na radnici v Moravských Budějovicích budou mít otevřeno i na Silvestra. Tamní městský úřad bude otevřen i mezi svátky, a sice vždy od 7.30 hodin. V pondělí a ve středu si tam mohou lidé vyřídit své záležitosti až do 17. hodiny, v úterý a ve čtvrtek do 15.30 hodin a na Silvestra do 13. hodiny.

Na letáku moravskobudějovické radnice se dokonce uvádí poznámka, že v čase oběda se zaměstnanci vystřídají na půlhodinové přestávce na jídlo a oddech. Proč nemá moravskobudějovická radnice na Silvestra zavřeno, objasnila tajemnice Jana Špačková: „Máme otevřeno, protože se nám to osvědčilo i v minulých letech. Funguje celý úřad. V synchronizaci s bankami se nám lépe ukončuje účetnictví. Tento den využíváme hlavně k účetnickým záležitostem. Navazují na ně veškeré agendy.“

Obdobně tomu bude v Jaroměřicích nad Rokytnou. „Fungujeme i mezi svátky, včetně Silvestra. Je to běžný pracovní postup. Samozřejmě někteří zaměstnanci budou mít dovolenou, úřad ale poběží,“ sdělil jaroměřický starosta Jaroslav Soukup.

Zvláštní výjimky mezi svátky nechystá ani náměšťská radnice. Pracovat bude podle úředních hodin, pouze na Silvestra zkrátí provoz do poledne, na pokladně do 11. hodiny.