Po půlročním fungování si řidiči úpravu kapacity hlavní dopravní tepny chválí. Nyní se navíc zlepší také světelné signalizační zařízení křižovatky u úřadu práce.

Vyplynulo to ze společné schůzky zástupců policie, krajského úřadu, Ředitelství silnic a dálnic a radnice. „Zatímco se posunuly řadicí pruhy, zůstaly semafory na svých původních místech. Po vzoru větších měst chceme u úřadu práce vztyčit nad silnicí portál, nad který se semafory osadí tak, aby se nacházely přímo nad příslušnými pruhy. Pro řidiče bude nové uspořádání přehlednější," informoval mluvčí třebíčské radnice Ivan Přibík.

To je další úprava, kterou řidiči vítají. „Určitě to pak bude přehlednější. Teď to může být pro někoho matoucí," řekl řidič Milan Novotný.

Zatím se však nepodařilo vyřešit jinou výtku, se kterou se řidiči potýkají. „Měli jsme připomínky k levému odbočení do Sirotčí ulice, které se nám ovšem nepodařilo protlačit," řekl vedoucí třebíčského odboru dopravy Aleš Kratina.

Blízké křižovatky

Policie odbočení doleva nepovolila kvůli bezpečnosti. „Není možné, aby pruh sloužil současně pro odbočení i pro přímý směr. Důvodem je příliš malá délka řadicích pruhů mezi křižovatkami Bráfova-Sirotčí a Bráfova-Nádražní," sdělil Ivan Přibík. Podle Aleše Kratiny se bude muset najít jiné a bezpečné řešení.

Jinak si však řidiči úpravy průtahu městem ve směru na Brno pochvalují. „Od té doby se mi ani jednou nestalo, že bych na semaforech stál dvakrát. Dříve to bylo tak, že jsem zastavil na křižovatce před autobusovým nádraží a projel jsem to až natřikrát," popsal Michal Zábrš z Boroviny. Cesta do práce se mu tak výrazně zkrátila.

„Oproti jiným projektům na tento nebyly vážnější připomínky. Právě naopak. Občané, kteří jezdí směrem z Boroviny, zkapacitnění uvítali a zdá se jim dobré. Jedinou výtkou je odbočení do Sirotčí ulice," doplnil Aleš Kratina.