Na zámeckém nádvoří si návštěvníci budou moci prohlédnout dobovou vojenskou techniku. K vidění budou například také fotografie Třebíčska ze čtyřicátých let minulého století. A organizátoři slibují ochutnávku některých válečných potravinových náhražek.

Chybět nebudou ani kostýmované prohlídky v zámecké expozici v podání Divadelního souboru Ampulka, které se bezprostředně týkají konce války a rovněž konce Valdštejnů na třebíčském zámku.

Na kostýmované prohlídky je potřeba si předem rezervovat místo a jde také o jedinou páteční atrakci, na níž se platí vstupné.

Jedním z vrcholů večera bude dobová módní přehlídka v podání sdružení Míša&Míša, které pomáhá postiženým. Uskuteční se rovněž křest sborníku Naším krajem, který je věnován událostem II. světové války na Třebíčsku.

Vyrazit mohou návštěvníci také do dalších částí zámeckého areálu. V expozici Cesty časem v předzámčí budou k vidění řemesla související s válkou. Zájemci si budou moci prohlédnout rovněž výstavy Půda plná pověstí, která je v půdních prostorách předzámčí k vidění od dnešního dne, a výstavu fotografií moravskobudějovického rodáka Vojtěcha Vlka Na březích Gangy.

Začátek muzejní noci je naplánován na šestou hodinu večer. Končit by měla hodinu před půlnocí.