„Snažíme se zajistit zubaře nové. Kdyby měl kdokoli zájem, nechť se na nás obrátí. Prostory jsou naše, je možné od odcházející společnosti odkoupit vybavení, které je její,“ uvedl mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.

Ke zmíněným dukovanským zubařům nechodili jen zaměstnanci elektrárny, ale i pacienti z okolních obcí. „Že stomatologové skončí, jsme se dozvěděli před asi dvěma či třemi týdny. Pak jsme to oznámili starostům v okolí. Samozřejmě je to nemilé, zubaři jeli naplno, práce měli dost,“ doplnil Bezděk.

Nyní je vyvěšený text s informacemi například na webových stránkách Hrotovic. Veřejnost se v něm dozvídá, že zdravotnickou dokumentaci je možné si vyzvednout každý pátek od 9.30 do 11.00 počínaje 16. listopadem, ovšem nejpozději do 14. prosince tohoto roku v ordinaci v jaderné elektrárně. Bude tam přítomen pracovník společnosti. Dokumentace je k vyzvednutí i na základě písemné žádosti, kterou je možné poslat na znojemskou adresu odcházející společnosti.

Policie. Ilustrační foto.
Jezdil po Třebíči, byl namol

Na Dukovanech je menší centrum praktických a odborných lékařů, lidé z regionu jsou zvyklí tam za nimi dojíždět. Pohyby na pozici zubařů tam začaly před rokem. „To odešli dva stomatologové do důchodu,“ přiblížil mluvčí Jiří Bezděk. Soukromá společnost pak koupila jejich obvody.

Už v létě nastal výpadek ve stomatologické péči a mezi zaměstnanci elektrárny se začala šířit mírná panika. Jeden ze zubařů totiž na několik týdnů onemocněl a k pacientům se dostala tehdy ještě lichá informace, že skončil. Zjistili, že by jen těžko našli v okolí zubaře nového. Nyní je to realita. „Snad se nám brzy podaří situaci vyřešit,“ doufá dukovanský mluvčí.