Žádné další soukromé sklady, které by mohly být potencionální hrozbou, v kraji nejsou. „Orgány kraje jsou obeznámeny se sklady v Dobroníně a Kladerubech, které byly cílem jednání jak bezpečnostní rady kraje, tak i bezpečnostní komise rady kraje, kde byly popsány bezpečnostní prvky jak skladování, střežení tak i postupy reakce proti narušiteli. Podle doložených a zhlédnutých skutečností je skladování a provozování z pohledu kraje bezpečné a všechna opatření jsou směřována k udržování vysokého bezpečnostního standardu,“ konstatoval pro Deník Vysočina vedoucí oddělení krizového řízení a bezpečnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina Jan Murárik.

Žádné ohrožení necítí ani starostové obou obcí. „V souvislosti s muničním skladem nebyly nikdy žádné problémy. Sklad je to už asi od padesátých let minulého století. Dokonce jsme tam i sám pracoval, takže vím, že je vysoce chráněn. Dnes ho myslím střeží vojenská policie,“ uvedl pro starosta Ivan Sehnal.

V úterý 13. října 2020  skončil zásah v bývalých muničních skladech ve Vrběticích.
Otázky a odpovědi: Co se stalo ve Vrběticích a co to pro Česko znamená

Dobronínský sklad má zhruba třicet budov. Co se v nich ukrývá, není úplně jasné. Po výbuchu ve Vrběticích na Zlínsku před sedmi lety úředníci z kraje informovali, že jsou v Dobroníně skladovány nejen náboje do samopalů a kulometů, ale i velké letecké pumy.

Po událostech na Zlínsku lidé žijící v okolí dobronínského skladu pociťovali určité obavy, ale úředníci je ujišťovali, že nebezpečí nehrozí. „Sklad je v naší obci už několik desítek let a žádné bezpečnostní problémy jsme nezaznamenali,“ konstatoval starosta Kladerub nad Oslavou Milana Horký.