„Dali jsme dotaz občanům a zastupitelům, aby si řekli, co by chtěli v letním kině. Zda aby byl areál se sezením a kinem, nebo aby byl celý prostor na stání, určený pro koncerty různého typu – i rockové a popové. Dostalo se nám dvacet odpovědí, což není moc,“ okomentoval to budějovický starosta Vlastimil Bařinka.

„Proto jsme projednali a schválili dodatek ke smlouvě o dílo směrem k projektantovi, že se letním kinem zatím zabývat nebude. Až příště. Až se rozhodneme, co chceme. Zatím ale na celou revitalizaci stejně nejsou peníze, jde o hudbu budoucnosti, leda že by se sehnala dotace,“ vysvětlil Bařinka.

Ilustrační foto.
Letní kino a spousta muziky, takový bude konec prázdnin v Budějovicích

V současnosti Budějovice podle jeho slov trápí a finančně vyčerpávají jiné investice, které nesnesou odklad. „Máme havárii bazénů na koupališti plus havárii bazénu v ZŠ Havlíčkova za 20 milionů. Tři roky nás čeká jen řešení těchto potíží,“ zdůraznil starosta.

Pokud se bude město chtít pustit do celkové obnovy a zatraktivnění letního kina a parku, pod částku 40 milionů se nedostane.

A cože je za problém na tamním oblíbeném koupališti? „Všechny tři bazény jsou už špatné, utíká voda po kubících denně. Dále je nutné opravit strojovnu. Dohromady práce vyjdou na 27 milionů korun s daní,“ přiblížila ředitelka Zikosu Miroslava Bendová. Zikos je městská příspěvkovka, která zajišťuje provoz budějovického koupaliště a zimního stadionu.