Na jednu stranu bude spravena silnice, která již opravu nutně potřebovala, na druhou stranu uzávěra přináší i nečekané komplikace. „Po devíti letech brečení a skuhrání na krajském úřadě a krajské SÚS konečně došlo na opravu nejhoršího úseku průtahu městysem. Byli jsme připraveni projekčně i stavební povolení bylo, jen jsme čekali na finanční prostředky. Letos na nás po tolika letech došlo. Byl tu už doslova tankodrom“ postěžoval si starosta Mohelna Jiří Kostelník.


Městys se na akci podílí obrubníky, chodníky a novou autobusovou zastávkou. „To nás vyjde na dva miliony korun, které jsme si naspořili na úkor jiných akcí. Krajská část stojí necelých sedm milionů,“ podotkl Kostelník.


Úsek opravované silnice je dlouhý 700 metrů a vede přes střed obce. Hotovo bude kolem 20 září.


Místní novou vozovku vítají, uzavírka ale přináší problémy. „Tam, kde lidé nebyli zvyklí na dopravu, jim teď jezdí větší počet náklaďáků a osobáků. Zkracují si tak cestu mimo oficielní objížďku. Jsou to především ti, kteří to tu dobře znají, a těch je tu hodně. Navíc v posledních letech přes nás jezdí řidiči, kteří míří na atomku a zkracují si cestu z dálnice přes Mohelno, takže provoz je velký,“ doplnil Kostelník.

MARTIN SKLENÁŘ