Na výroční schůzi dorazilo z 1 387 členů pouze 211. „Ve volbách hlasovalo 139. Ostatní odešli, protože už nemohli poslouchat, co tam někteří vykřikovali za lži," doplnil předseda spolku Jiří Kuba.

Ten svůj post sice obhájil, některé členy to ale nenechalo klidnými. Tvrdili totiž, že hlasovali o pětičlenném výboru a Jiří Kuba skončil až šestý. „Kuba nebyl ani zvolen do výboru a je předseda, to nemyslíte vážně. Já myslel, že před-seda by měl být příkladem, a ne takový arogantní člověk," napsal Jiří Petrů na oficiálním webu rybářského spolku.

Předseda Kuba však situaci vysvětluje nedorozuměním, ke kterému mělo při schůzi dojít. „Sedmičlenný výbor byl u nás vždycky. Pokud by se to mělo změnit na jiný počet, museli bychom o tom hlasovat, což se nestalo, takže výbor má tolik členů, kolik měl v minulém čtyřletém funkčním období," vysvětloval.

Ani zdaleka to není jediný problém, který třebíčské rybáře trápí. Organizace je podle Jiřího Kuby rozdělena do několika zájmových skupin.

„Bohužel některé z nich mají své nejrůznější aktivity a chtěly by se kvůli nim dostat ke spolkovým penězům," upozornil. „Předtím, než jsem do funkce nastoupil, jsem od svých předchůdců zdědil výsledek hospodaření za rok 2013 v červených číslech. Ztráta tehdy byla 52 tisíc. Já jsem přitom za poslední rok vytvořil zisk 100 tisíc korun," poznamenal předseda.

Ani taková suma by však nestačila k vyřešení situace kolem Bolíkovického rybníka. Ten si před čtyřmi lety pronajala společnost Rybí líheň, kterou vlastní právě rybářská organizace z Třebíče. Na odbahnění sama poskytla přes dva miliony korun, dalších pět a půl milionu přidalo formou dotace Ministerstvo zemědělství.

Rybáři však vodní nádrž nevyužívají, protože majitel Jan Tkaný nechce rybník napustit. Práce na odbahnění se totiž podle něj nezrealizovaly tak, jak se původně plánovalo. Rybáři se proto před rokem obrátili na soud, který zatím nerozhodl. Pokud třebíčská organizace prohraje, bude nejspíš muset několikamilionovou dotaci vrátit. „Rád už bych se podobných epizod zbavil a řešil věci, které mají pro skutečné rybáře větší smysl," řekl Jiří Kuba.