Malá Ellen Tomková se narodila prvního ledna před třetí hodinou ranní mamince Jiřině v třebíčské nemocnici. Otec Miloš neskrývá spokojenost. „Chci poděkovat třebíčské nemocnici. Vše proběhlo v pořádku. O nemocnici se napsalo hodně špatného, ale my jsme byli spokojeni,“ řekl Deníku.

„S malou Ellen mi určitě budou pomáhat i její dva bráškové – desetiletý Daniel a třináctiletý Miloš,“ prozradila maminka Jiřina.

V třebíčské porodnici se první den letošního roku narodily celkem tři děti. Prvenství patřilo Třebíčsku i v roce 2003. Tehdy se jako první na Vysočině narodila malá Pavlínka z Ostašova.

_____________­________________________­___

Během roku 2008 se v nemocnici v Třebíči narodilo 1133 dětí.

Maminky se mohou již brzy těšit na větší komfort. V nemocnici se ještě letos začne stavět pavilonu pro matku a dítě. „V závěru loňského roku rozhodla krajská rada o zahájení zadávání veřejné zakázky na stavební práce,“ sdělila mluvčí krajského úřadu Jitka Svatošová.

Stavba pavilonu pro matku a dítě by měla být dokončena, pokud vše půjde dle plánu, v roce 2011. Maminky v něm naleznou například pokoje vymalované teplými barvami, vlastní sociální zařízení, kvalitnější postele a další zařízení.