Někdo vítá prodloužení provozní doby či zajíždění autobusů do Starče nebo Budíkovic. Ne všichni jsou však změnami nadšení. Jednou z výhrad je i to, že se nový řád neustále mění. Radnice se proto rozhodla všechny zbývající změny provést již pouze ve dvou krocích.

„Vzhledem k negativním reakcím na počet dílčích změn se odbor dopravy města rozhodl směřovat většinu posledních změn zkušebního období nového systému MAD k datu 1. března 2013," informoval mluvčí radnice Ivan Přibík.

Tyto změny vstoupí v platnost na začátku února a března. Nový jízdní řád dostanou lidé zdarma.

Od 1. února dojde k úpravám na linkách číslo 5, 12 a 31. Na páteřní lince číslo 5 bude přidán posilový spoj, který bude v 17.09 odjíždět z Karlova náměstí a končit na zastávce v Benešově ulici.

Na lince číslo 12, která jezdí do Ptáčova, bude urychlen odpolední odjezd z Karlova náměstí z 15.30 na 15.10. Urychlen bude také odpolední spoj linky číslo 31, která zajíždí do vzdálenějších místních částí. Místo o půl páté bude z Karlova náměstí vyjíždět v 16.00.

Změny i redukce

Poslední změny nastanou 1. března. „Samozřejmě i po tomto datu bude možné přistupovat k úpravám, ale pouze v režimu pololetních dílčích změn," řekl Přibík.

Linka číslo 14, která nyní jezdí ze Starče k poliklinice ve Vltavínské ulici, bude nově jezdit k nákupnímu centru Stop.Shop. Spoje na lince číslo 4 se urychlí zkrácením přestávky na zastávce Hotel Atom.

Dojde také k redukci některých nevytížených spojů. týkat by se měly především linky číslo 1 a 31. Na jedničce to budou vybrané spoje mezi čtvrtou a pátou hodinou ranní. U linky číslo 31 vybrané víkendové spoje.

Naopak nově by jednatřicítka mohla zajíždět do Přibyslavic. „S největší pravděpodobností vzniknou ve spolupráci s výrobním závodem zahraničního vlastníka a dotčenými obcemi dva páry spojů do Přibyslavic a zpět," vysvětlil mluvčí radnice Přibík.

Malé změny se dotknou i několika dalších linek. „Podle požadavku občanů bude provedeno několik drobných změn také například na linkách číslo 10, 13 a 21," dodal Ivan Přibík.

Na období od 1. března bude připraven v tištěné podobě nový jízdní řád. „Bude k dispozici zdarma výměnou za starý jízdní řád. Tedy za ten, který byl platný od 1. září loňského roku," řekl Přibík.

Novinkou, která platí již teď, je možnost informovat se na nízkopodlažní spoje. Stačí zavolat na dispečinek MAD, telefonní číslo 568 606 609.