„Další akce, které budou letos na základě hlasování v participativním rozpočtu realizované, jsou rozšíření parkoviště v ulici Revoluční a oprava silnice v ulici Bartuškova. Všem, kdo se svým hlasem podíleli na pilotním ročníku participativního rozpočtu, děkujeme za to, že jim není lhostejný rozvoj našeho města,“ oznámil starosta Pavel Pacal.

Nový seriál Naše školka
Seriál Naše školka představí děti z Mateřské školy Výčapy

V pilotním ročníku lidé hlasovali o vybraných investičních akcích a měli tak možnost rozhodnout, jaké akce do výše 3,5 milionu korun se ve městě do konce roku uskuteční. Hlasování se zúčastnilo 909 lidí, z toho 52 procent mužů a 48 procent žen. Nejvíce hlasujících (43 procenta) bylo ve věku 31 až 45 let, nejméně hlasujících (pět procent) bylo z věkové kategorie 15 až 18 let.

Čas pro nové návrhy

Od pondělí 1. dubna radnice spustila další ročník participativního rozpočtu 2020. Do 30. června mají lidé možnost podávat návrhy na projekty, které podle nich mohou přispět ke zkvalitnění veřejného prostoru v Třebíči. O návrzích pak budou lidé hlasovat opět elektronicky na webu města. Vítězný projekt nebo projekty budou realizovány v roce 2020.