Veřejnost si chtěla ledovou plochu otestovat už během prvních dní provozu. „Zájem o bruslení Na Hvězdě je od otevření areálu opravdu velký. Z měsíce provozu jsme ale mohli nabídnout veřejné bruslení za symbolickou částku padesát korun na hodinu bohužel jen sedm dní. To ještě platilo omezení na maximální počet padesáti osob," řekl Jan Urbánek, předseda baseballového klubu Třebíč Nuclears, který ledovou plochu na okraji Třebíče provozuje.

Očkování proti covidu. Ilustrační foto
Očkování v třebíčském domově důchodců: dvacítka lidí vakcínu odmítla

Ještě před Vánocemi se ale epidemiologická situace v zemi zhoršila tolik, že limit padesáti osob byl nejdříve snížen na šest a následně až na dvě osoby bruslící v jednom sektoru.

„Najednou jsme stáli před otázkou, zda provoz přerušit, nebo jej přizpůsobit tak, abychom splnili všechny podmínky. Nakonec jsme se rozhodli jít cestou soukromých pronájmů a jsme rádi, že tak můžeme alespoň trochu pomoct sportovcům, kteří by jinak nemohli trénovat vůbec," popsal vývoj situace Urbánek.

Umělou ledovou plochu si tak i dnes může pronajmout kdokoliv. Rezervace ledu probíhá on-line na novém webu sportovního areálu www.na-hvezde.cz, za hodinu soukromé ledové plochy zaplatí zájemci dva tisíce korun. „Cena pronájmu bohužel odráží provozní náklady, které jsou neúprosné. Abychom udělali bruslení dostupnější, snažíme se alespoň formou speciálních akcí cenu pronájmu na vybraná časová okna občas snížit," prozradil Urbánek.