Výzdoba musí být viditelná z veřejného prostranství. Soutěž se vztahuje také na upravené neoplocené předzahrádky na veřejném prostranství.

„Vzhledem k zájmu města na zkrášlení domů v historickém centru vypisuje radnice i ocenění ve výši tří tisíc korun pro nejhezčí výzdobu v městské památkové zóně. Zvláštní cenu tři tisíce korun dostane také soutěžící s nejkrásnější květinovou výzdobou v sídlištní zástavbě vícepodlažních bytových domů i nejlepší z občanů, který se v letošním roce zúčastní poprvé. Třemi tisíci korunami bude odměněna také nejlépe upravená předzahrádka," informoval mluvčí třebíčské radnice Ivan Přibík.

Vyhodnocení soutěže se uskuteční v letních měsících komisí jmenovanou radou města. „Komise si vyhradí právo přerozdělit ceny s tím, že jejich celková výše 24.500 Kč nebude překročena. Prémie a zvláštní ocenění budou slučitelné s cenami pro 1. 10. místo," dodal Přibík.

Formuláře pro písemné přihlášky a podmínky soutěže mohou zájemci získat na internetových stránkách radnice www.trebic.cz nebo si je vyzvednout v budově MěÚ na Karlově náměstí. Termínem pro jejich podání je 15. srpen 2012. Vyplněné přihlášky lze v obálce označené „Květinová soutěž" odevzdat na podatelně nebo poslat poštou.