Začínám mít obavu, abych se neztratila. Bludiště je totiž dva a půl kilometru dlouhé. Odvahu mi dodávají rozesmáté hlasy dětí, které pobíhají kolem.

Kukuřičné bludiště je v Humpolci hned na okraji města, nedaleko dálnice D1. Není v České republice jediné. "Po Česku jich je celkem devatenáct. Každé z nich má tvar jiné světové země,“ říká mi u vstupu provozovatelka Natalie Pfau. Tady v Humpolci má bludiště tvar Španělska. Po navštívení každého bludiště dostane návštěvník razítko, a může je tak sbírat po celé republice.

Ilustrační foto.
Rošáda na jihlavském soudě, končí trestní soudce Chalupa

V bludišti jsou rozmístěny cedulky se zajímavostmi o dané zemi a také soutěžní otázky. ,,Děti se s rodiči pomocí cedulek rozmístěných po bludišti něco o dané zemi dozvědí a díky soutěži mají v bludišti nějaký cíl,“ sděluje Pfau.

Hra obsahuje úkoly pro děti i pro dospělé. ,,Hra pro dospělé je docela obtížná, někdy to lidé vzdají po splnění první části, což je nalezení písmenek, ze kterých poté tvoří slova pomocí přesmyček“ prozrazuje Pfau.

Ostatně, všechna písmenka při bloudění po bludišti, jsem neodhalila ani já. Cesta bludištěm je však příjemná a pokud bych bludišti dala více času a nechodila v kruzích, určitě bych vyřešila i přesmyčky.

Kukuřičná bludiště má na starost skupina lidí, kteří si říkají Kukuřičáci. Jejich cílem je dostat děti na čerstvý vzduch a přimět je k pohybu.