„V současnosti se usazují obruby a dláždí se chodníky. V polovině srpna by se mělo asfaltovat," popsal mluvčí třebíčské radnice Ivan Přibík. Novinkou bude odbočovací pruh z Jelínkovy do Velkomeziříčské ulice a rozšíření zastávek na dva autobusy. Zastávky budou také, jako už třetí místo v Třebíči, vybaveny tzv. Kasselským obrubníkem, který umožňuje těsnější najíždění autobusů. „V souladu s plánem otevře městský úřad novou křižovatku do konce srpna," podotkl mluvčí.

Důvodem k úpravám křižovatky byly podle třebíčské radnice dopravní komplikace. „Ve špičkách se tam vytváří fronty vozidel. Auta jedoucí rovně z Jelínkovy do Modřínové ulice blokují odbočení vpravo. Křižovatka se proto rozšíří o odbočovací pruh do Velkomeziříčské ulice. Zkapacitnění této křižovatky doporučil dopravní expert, protože v případě rekonstrukce Podklášterského mostu tudy povede objízdná trasa," řekl před časem místostarosta pro dopravu Pavel Svoboda.

Přestavbou nedojde podle radnice k omezení plochy parkoviště. Pro odbočovací pruh bude využit stávající zelený pás. V přechodu pro chodce vznikne bezpečností ostrůvek. „Autobusové zastávky posuneme níže. Zastávka na straně přiléhající k hotelu se zvětší tak, aby se tam vešly dva autobusy současně. Mimo jiných linek tam zastavují také dálkové spoje do Prahy," upřesnil místostarosta Pavel Svoboda.

Souběžně s investicí města provede na svoje náklady soukromý vlastník hotelu Atom úpravy prostranství před vchodem do budovy. Na místě nynějšího zbytečně velkého chodníku vznikne odstavná plocha pro dvanáct osobních automobilů. Ostatní chodníky se předláždí. Nově se také založí trávníky.