Po sečtení devadesáti procent okrsků v nynějších krajských volbách v celém Česku vede ČSSD v devíti krajích, KSČM ve dvou, ODS a Starostové pro Liberecký kraj jsou první každá v jednom kraji. Výsledky plynou z údajů na volebním serveru Českého statistického úřadu. Volební účast zatím vycházela na 36,7 procenta.

Pro ČSSD dosud hlasovalo 23,9 procenta voličů, pro KSČM 20,7 procenta. ODS byla po sečtení hlasů z 90 procent okrsků na třetím místě s 12 procenty. KDU-ČSL, která ovšem kandiduje v různých krajských koalicích, dosáhla zatím v součtu na 9,9 procenta hlasů. Pro TOP 09/STAN hlasovalo 6,5 procenta lidí. Žádná další strana nepřekročila v celorepublikovém součtu pět procent.

Sociální demokraté, kteří nyní ve všech regionech vládnou, zatím vedou ve Středočeském, Jihočeském, Královéhradeckém, Pardubickém, Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji a také na Vysočině.
Komunisté nyní sahají po vítězství v Ústeckém a Karlovarském kraji. Ve svém kraji jsou na prvním místě Starostové pro Liberecký kraj. ODS je stále první v Plzeňském kraji.