„Z výsledků ankety mám obrovskou radost. Zejména po loňské mimořádně špatné turistické sezóně si tří třetích míst pro Vysočinu velmi vážím. Je skvělé, že na Vysočinu cestují rodiny s dětmi za klidem a pohodou, do přírody na výlety na kole, pěšky i na koni. Vsadili jsme loni, asi stejně jako ostatní kraje, vše na propagaci domácí dovolené, a to se nám vyplatilo. Zaznamenali jsme nárůst délky pobytu hostů na Vysočině i zvýšení návštěvnosti v letních měsících o pětadvacet tisíc turistů,“ uvedl Tomáš Čihák, ředitel krajské příspěvkové organizace Vysočině Tourism.

Natáčení videoklipu k písni Pijácká z alba Radosti života kapely Čechomor.
Jako z jiného světa: kapela Čechomor natáčela v Třebíči klip v plné hospodě

Hlasování v anketě Kraj mého srdce probíhalo celkem v osmi kategoriích. Návštěvníci hodnotili kraje podle obliby a vlastních zkušeností v roce 2020, či podle toho, kam by se chtěli vydat.

Vysočina obsadila ještě v dalších kategoriích 4. místo v kategorii KAM na zimní dovolenou, 6. místo KAM za zážitkem a adrenalinem, 6. místo – KAM za folklorem a tradicemi, 9. místo Kam na památky a historická místa a 12. místo KAM do lázní a wellness.