Proslulá třebíčská Polanka se naplno připravuje na sezonu, která zde začne v červnu v závislosti na počasí. „Zrekonstruujeme celý tobogan, natřeme i dojezdový bazének. Počítáme s opravou skokanského můstku. Vyměníme i část dlažby kolem bazénu,“ přiblížil nejdůležitější letošní novinky správce Jiří Březina.


Rozlehlý areál je známý příjemným prostředím u řeky. V ceně vstupného jsou zahrnuty všechny služby, například zapůjčení vybavení na minigolf nebo pétanque. Zajímavostí jsou památkově chráněné dřevěné kabiny bývalých říčních lázní.


Stařeč má konečně koupaliště


Dobrou zprávu hlásí pro letošní sezonu městys Stařeč. Radnice po letech obnovila oblíbené přírodní koupaliště na okraji obce.
Vodou bude zásobeno z vrtu, nikoli z potoka jako dosud. Opravy se dočkal betonový povrch nádrže včetně nového nátěru. Starosta Čestmír Linhart počítá i s obyvateli Třebíče, koupaliště je totiž výborně dostupné na kole.


Přírodní koupaliště v Rokytnici nad Rokytnou je také napájeno čistou vodou z vrtu. Areál s bufetem, restaurací a dětským koutkem je mimo koupací sezonu volně přístupný. Sezona zde začne počátkem června.


Přírodní koupaliště v Bransouzích zase nabízí pěkné prostředí mezi řekou a lesem, dobře dostupné vlakem. Obci se bohužel nepodařilo získat dotaci na rekonstrukci areálu, novinkou proto zůstávají pouze nové toalety v ubytovně.


To rouchovanský rybník Stejskal a přilehlý kemp je připravený přijímat návštěvníky už 18. dubna. V Jaroměřicích ani v Jemnici nespěchají. Jaroměřičtí zprovozní tamní koupaliště až v druhé polovině června, v minulosti podle správce Josefa Budi byly dřívější termíny ztrátové. V Jemnici tak zřejmě učiní až po Barchanu, tedy poslední červnový týden.

IVAN PŘIBÍK
HANA JAKUBCOVÁ