„Včelstva máme rozmístěna na patnácti stanovištích v nadmořské výšce 400 až 600 metrů nad mořem, v těchto polohách je rozmístěno 500 včelstev,“ popsal Josef Doležal.
Mezi nové držitele značky se dostala také společnost Fertia, která se zabývá kompostováním. „Naše výrobky se využívají v zahradnické, zahrádkářské a zemědělské praxi, jde o kvalitní, ekologické produkty. Nabízíme například univerzální substrát s kompostem, trávníkový substrát s kompostem nebo štěpku ze směsi dřevin,“ vyjmenoval jednatel společnosti Jiří Jalovecký.
Certifikát Regionální produkt Vysočina nově obdržel ještě majitel včelí farmy Václav Fikar z Olešné na Havlíčkobrodsku a producent limitované šarže panenského medu Jan Krajíček z Rozňáku na Havlíčkobrodsku.
„V současné době značku Regionální produkt Vysočina využívá více než třicítka producentů. Smyslem certifikace je zviditelnění tradičního regionu a práce místních výrobců,“ podotkl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.