Ta má začít v příštím roce a bude největší investiční akcí do zdravotnických zařízení v Kraji Vysočina.

Převážná část kotelny nebyla dlouhodobě využívána. Jediným funkčním zařízením byl jen výměník. Ten byl ale během letních měsíců přestěhován do zrekonstruovaných sousedních budov, aby bylo případně od začátku září zajištěno vytápění nemocničních objektů. „Tento krok a jeho načasování se ukázaly zcela oprávněné. Před týdnem jsme totiž začali, vzhledem k chladnému počasí, vytápět všechny budovy," řekl technický náměstek nemocnice František Kalina.

Prostor uvolněný aktuální demolicí bude využit nové „energo centrum". Z toho budou energie rozváděny do celého areálu nemocnice, včetně nového pavilonu.

„V současné době společně se zřizovatelem a projektantem dolaďujeme dispoziční i funkční uspořádání nového pavilonu. Se samotnou výstavbou počítáme v rozmezí let 2015 až 2017," řekla ředitelka třebíčské nemocnice Eva Tomášová.

Plánovaný objekt spojí stávající operační sály s budovou bývalé porodnice a také s novou čtyřpodlažní částí. Tam bude chirurgická příjmová část, diagnostická, ambulantní i akutní a dvě patra takzvaného společného lůžkového fondu.

Lepší kvalita péče

„Vybudování pavilonu v budoucnu vyřeší z hlediska provozu nemocnice stávající nevyhovující objekty a otevře managementu nemocnice další prostor pro zefektivňování provozu nemocnice. To podstatné ale je, že především zlepší našim pacientům kvalitu a dostupnost poskytované ambulantní a lůžkové péče," doplnila ředitelka Eva Tomášová.