Štědrá a krutá Srí Lanka
Přednáška Lucie Blažejové, již třetí z cyklu o zemích Asie. Tentokrát o Srí Lance, ostrově známém také pod názvem Cejlon, který je dnes synonymem pro dovolenou v tropickém ráji. Cestují tam lidé, kteří mají na drahé hotely, ale i takoví, kterým stačí batůžek na zádech a spoléhají na kontakt s místními lidmi. Přírodní krásy, bohatá fauna a flóra i architektonické skvosty jsou nezměrné – ale tak, jak je příroda štědrá, dokáže být i krutá. Ostrov leží v pásu ohroženém nejen tajfuny, ale i zemětřesením. O tom všem bude hovořit právě Lucie v sále hudebního oddělení Městské knihovny Třebíč. V pátek 24. listopadu od 17hodin. Vstupné činí 20 korun.

Nové jízdní řády najdou cestující promoklé na nechráněných vývěskách dvou protilehlých zastávek v Sucheniově ulici. Obě zastávky se jmenují shodně: u aut. nádr.
Na nádraží přestane zajíždět několik dalších autobusů

Koncert kapely Bavor a Javor
Bavor a Javor je pražsko-budějovické elektro akustické duo absorbující prvky dark country, gospelu a desperátského hobo folku. V Café Art v Třebíči představí v pátek 24. listopadu od 20 hodin svůj pořad Klášterní ulice, autorsky zpracovaných básní Gézy Včeličky, o zbořených domech Na Františku za pražské asanace.

Den otevřených dveří v Nemocnici Třebíč
Třebíčská nemocnice bude v sobotu 25. listopadu od 10 do 16 hodin otevřena k prohlídkám různých oddělení a jejích zákoutí a navíc každou hodinu budou probíhat komentované prohlídky nově otevřeného pavilonu C. Pro návštěvníky bude také připraven krevní test k zjištění rizika rakoviny prostaty, sonografické vyšetření tepen mozku, měření nitroočního tlaku, orientační stanovení krevní skupiny a spousta soutěží pro malé návštěvníky.

Listopadový výšlap podél toku Jihlavy
Od Horáckého autodružstva v Třebíči na Brněnské ulici vyrazí v sobotu 25. listopadu mezi 10. a 12. hodinou turisté na tradiční výšlap podél řeky Jihlavy. Na výběr bude ze dvou tras, kratší z Třebíče do Vladislavi a zpět vlakem (9 km) a druhá přes Vladislav, Hostákov, Ptáčov a zpět do Třebíče (17 km). Vstupné pro dospělé je 30 korun a pro děti 10 korun. Výtěžek ze vstupného bude věnován na Oblastní charitu Třebíč.

Rytířská hučka
Již 18. ročník amatérského divadelního festivalu Hučka se letos koná 25. listopadu od 15 hodin v Třebíči v klubu mládeže Hájek. Hučka je určena jak pro organizované, tak neorganizované skupiny mládeže i dospělých, kteří mohou přijít a předvést své divadlo. Festival letos proběhne v rytířském duchu a mimo tradičního divadelního klání a večerní improdílny návštěvníky čeká i dopolední výcvik na rytíře.

Ilustrační foto
Odvolací soud zpřísnil trest v případu tří mrtvých při havárii u Zvěrkovic

Předvánoční tvořivé odpoledne
Adventní čas se neúprosně blíží a s ním i první tvořivé dílničky. V Třebíči odstartují již v neděli 26. listopadu. Konkrétně od 16 do 18 hodin v Adventním domě v Jungmannově ulici. Budou se vyrábět drobné dárkové a ozdobné předměty z různých materiálů a akce je vhodná pro dospělé, mládež i děti (v doprovodu dospělých). S sebou musí mít každý pouze nůžky.

Do muzea za vltavínem
Muzeum Vysočiny Třebíč pořádá další akci na zámku v Třebíči, tentokrát jde o program pro rodiče s dětmi s názvem Do muzea za vltavínem. Děti se hravou formou seznámí se vzácnými zelenými kamínky, vltavíny. Jak si lidé dříve představovali jejich vznik a jaká je skutečnost? Proč se jim říká přírodní sklo a kde se dají v našem okolí nalézt? Odpovědi na tyto otázky a spousta dalších zajímavostí čekají v sobotu 25. listopadu od 15 hodin.

Divadelní představení Námluvy komtesy Gladioly
Divadelní soubor ze Štěměch uvede v neděli 26. listopadu v 17 hodin v kulturním domě v Římově představení Námluvy komtesy Gladioly aneb Přistání ve skleníku, sehrané podle původního scénáře z roku 1969. Vstupné je 50 korun a děti do 15 let mají vstup zdarma.