Brzké ranní vstávání a dlouhou přípravu pro napečení všech potřebných produktů potvrzuje vedoucí kavárny Pohodička Marek Klement. „Přikoupili jsme druhou pečicí troubu, tak jdou přípravy rychleji, přesto je potřeba vyčlenit potřebný čas i personál. Práce nás ale nás baví a v elektrárně je o nás zájem, tak není co řešit,“ dodává Marek Klement.

Od ledna 2017 se v elektrárně každý poslední čtvrtek v měsíci pravidelně střídají dvě terapeutické kavárny, které jsou schopny pokrýt poptávku firemních zákazníků, a to kavárna Vrátka z Třebíče a terapeutická kavárna Pohodička z Náměště nad Oslavou. Za uplynulé dva roky energetici za charitativní snídaně utratili už více než dvěstětřicettisíc korun.

Kavárna Pohodička zapojuje do pracovního procesu lidi s mentálním postižením, kteří si v běžném provozu trénují obsluhu, přípravu nápojů a drobného jídla, ale také komunikaci se zákazníky. Pohodička má také svou pojízdnou variantu, která vyjíždí se svým stánkem na různé akce. Jednou z nich se stala právě charitativní snídaně v elektrárně.

Ilustrační foto.
První letošní úmrtí na chřipku na Vysočině: na Třebíčsku zakazují návštěvy