U některých obchodů narazily i na cedulku s přeškrtnutým kočárkem.

„Pokud jde o úřady, tam už se ve většině případů situace lepší. Takřka všude jsou výtahy a výrazný problém vjet na úřad s kočárkem jsme nikde neměly. Jedinými budovami, kde to zatím problém je, jsou pošty. Zvláště na hlavní poště se musí maminky popasovat s tím, kdo jim přidrží dveře, aby mohly s kočárkem vjet dovnitř. Tam pak musí vyřešit další potíž, kdo jim pohlídá kočárek, neboť nahoru do schodů se s kočárem nedostanou," líčila trable Petra Blažková, která vyrazila do terénu s kočárkem a dvouletým dítětem.

Přidala i své zkušenosti z jízdy po městě. „Dost nepříjemné je jezdit teď Kočičinou, kde musíte s kočárkem uskakovat před auty a navíc se tam v současnosti pohybují i stroje. Podobně náročné je to i za hlavní poštou směrem k lávce, kde je kvůli opravám povrchu cesty problém i chůze pro pěší," tvrdila Blažková.

Nájezdy nejsou pro všechna kola

Své zkušenosti nejen s pondělní jízdou s kočárkem po Třebíči shrnula Iveta Nedvědická z Klučova.

Ta Deníku po jízdě s kočárkem se čtyřměsíční dcerkou řekla: „Na Karlově náměstí jsme narazily na obchod, kde mají cedulku s přeškrtnutým kočárkem, to příjemné není." Problémové jsou podle ní i některé nájezdy do obchodů, které nejsou vůbec vhodné pro kočárky golfového typu. Také nájezdy na silnicích mnohde na protější straně nenavazují. Podle Nedvědické jsou také potíže s jízdou s kočárkem po Demlově ulici, kde probíhají v tomto období opravy.

Obě maminky, které se pondělní akce Třebíčského centra zúčastnily, se Deníku svěřily, že už vůbec špatně se jim jezdilo po kostkách chodníků na třebíčském Karlově náměstí, kde to, jak řekly, nepříjemně „drncá".