Nejdříve děti nahlédnou do strašidelného podzemí v kostele sv. Víta v Jemnici. Program je připravený na středu 5. července od čtrnácti hodin. Malí návštěvníci si budou moci poměřit síly s ostatními v soutěžích, namalují si hrnečky i obličeje. Až si vyhrají, zhlédnou loutkovou pohádku, která jim poví příběh o pyšné čarodějnici. Hned o den později jsou pro ně připraveny výtvarné dílny v knihkupectví Hejl na náměstí Svobody. Děti si zde budou moci vyrábět od čtrnácti do osmnácti hodin.

Ani ne o týden později v úterý 11. července od 14.00 si město připravilo pro nejmenší Jemnické dřevohrátky v areálu zámku. Malým návštěvníkům se představí řezbář, zajezdí si na ponících, ozdobí si obličeje facepaintingem a nakonec uvidí loutkovou pohádku – Pohádku z budíku. Třináctého července budou moci navštívit opět výtvarné dílny v knihkupectví.

V Dolních Vilémovicích uctili památku plk. Jana Kubiše.
OBRAZEM: V Dolních Vilémovicích uctili památku Jana Kubiše

Děti navštíví i jemnické koupaliště. Osmnáctého července od čtrnácti hodin se na koupališti uskuteční akce Koupaliště patří námořníkům. Pro malé námořníky je připravena vodní bitva, skákací hrad s trampolínou a zabaví je Šáši a Váši. Děti, které dorazí v námořnickém tričku, budou mít celý program zdarma.

Předposlední výtvarné dílny naplánovalo město na dvacátého července. Tradičně se bude vyrábět od čtrnácti do osmnácti hodin, poslední dílny pak proběhnou dvacátého sedmého července.

První prázdninový měsíc ukončí Výlet za človíčkem, který se uskuteční 29. července od 14.00. Děti se vypraví do Panenské na dětské hřiště u pohádkové stezky. Pro nejmenší je připraven celo odpolední program na začátku pohádkové stezky, dále si děti zaskáčou na trampolíně a hradu a ti odvážnější se projedou na koních.

IVANA ŘÍHOVÁ

Ilustrační foto.
Nejvíce papíru sesbíraly děti ze Základní školy v Jemnici