Přísná porota vysoce ocenila náročné čtyřchodové menu, připravené s povinnými surovinami na téma SVATBA. Profesionální výkon předvedl i servis, u kterého porota zohlednila nadstandardní spolupráci s kuchyní, komunikativnost a pozornost.

První společnou mezinárodnísoutěž proměnily ve zlatý pohár kuchařky Radka Matýsková a Petra Fialová. Jejich pečená telecí svíčková podávaná s bramborovými nočky a holandskou omáčkou porotu oslovila. „Sledovat sehranost týmu z Třebíče byla radost. S přiměřenou trémou se perfektně profesně doplňovaly a nenechali se ničím rozptylovat. Nebylo opravdu jednoduché v konkurenci dalších pěti vybraných týmů ze Slovenska, Belgie a Chorvatska připravit šest degustačních porcí a oslovit porotu,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Druhý zlatý pohár patří týmu číšnic ve složení Veronika Lavická a Tereza Cabejšková. Kromě starosti o hosty u VIP stolu musela děvčata před svou porotou obhájit přípravu slavnostní tabule pro čtyři nejdůležitější hosty stavební hostiny.

Vítězné menu Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč
Silný kuřecí vývar s rukolovými nudličkami a julienne  z mladé zeleniny
Restované krevetky se salátkem z čerstvého fenyklu a jahod doplněné rýžovým koláčkem a dresinkem provoněným estragonem a mátou
Na másle pečená telecí svíčková s karotkovo pórkovou mozaikou podávaná s bramborovými nočky v kabátku z červené quinoy, jemnou zeleninou, holandskou omáčkou a redukcí z červeného vína
Rozinkový dort s jemným krémem z kešu ořechů s karamelizovanými hruškami, krémem z mascarpone a polevou z vaječného likéru