Motorová tříkolka stává u východní kašny a skrývá v sobě velký kávovar i lednici. Obsluha ale nesedí uvnitř, nýbrž stojí venku – a to ve stejném směru, odkud přicházejí zákazníci. Lidé tedy mohou zcela zblízka pozorovat, jak obsluhující slečna jejich kávu chystá. „Tohle mě opravdu baví. V kavárně přípravu kávy takto neuvidíte,“ podotýká Jana Laštůvková, která čeká u stánku na své espresso.

Dalšími zákazníky v řadě jsou Petr a Jitka Karáskovi. „My ale nejsme z Třebíče. Přijeli jsme z Borů u Velkého Meziříčí. Jak jsme ale zastavili na Karlově náměstí a ten netradiční stánek jsme uviděli, řekli jsme si, že si dáme kávu. Takže jsme vlastně přijeli do Třebíče na kafe,“ usmívá se Jitka Karásková.

Zdroj: Deník/Milan Krčmář

Malé bílé autíčko láká pozornost, o čemž svědčí i počet zákazníků. Po zhruba dvou týdnech provozu lze proto už nastínit první hodnocení. „Já jsem z toho auta nadšený. Lidé si zatím zvykají, je to nové, ale máme vzestupnou tendenci. Chystáme se ale ještě upravit sortiment a také upravíme samotné autíčko, hlavně aby lépe utáhlo chlazené nápoje,“ vysvětluje Michal Ferdan z Café Demaris, který tento takzvaný foodtruck provozuje.

I jemu se líbí, že lidé mohou přípravu kávy sledovat z bezprostřední blízkosti. „Má to své kouzlo. Je to úplně něco jiného, než když sedíte v kavárně a kávu vám chystají někde za pultem,“ dodává.

Tříkolka kavárny Demaris.
Tříkolka a nákladní kolo. Už víme, jak budou vypadat první foodtrucky v Třebíči

Foodtruck je ve městě velkou novinkou. Radnice nabídla zájemcům čtyři místa s podmínkou, že stánek musí vypadat netradičně a musí být pojízdný. V případě tohoto foodtrucku jej provozovatel využije i třeba na různé hudební festivaly.