Desítky stavebních akcí byly naplánované na dobu letních prázdnin. Přesahy do školního roku budou jen v nezbytně nutných případech a co možná nejmenší. „V porovnání s loňským rokem máme rozpočet o zhruba 30 miliónů korun vyšší, absolutní počet připravených akcí ale nevybočuje z praxe nastavené už v minulosti,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Jitka Svatošová.

Největšími letos zahájenými stavbami jsou novostavba svářečské školy pro Střední školu průmyslovou, technickou a automobilní Jihlava, po žních přijde ke slovu i rekonstrukce sušky Školního statku Humpolec. Radní Kraje Vysočina pro oblast majetku Karel Janoušek pak zmínil také aktuálně dokončovanou opravu Pedagogicko-psychologické poradny v areálu Nemocnice Třebíč.

Zájem o očkování proti koronaviru byl v Jihlavě 27. července značný.
Fronty hned první den: takový byl v Jihlavě zájem o očkování bez registrace

Například gymnázium v Ledči nad Sázavou bude mít nové zastřešení, Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod zase gastrostudio. Stavba tělocvičny za více než sto milionů pak na podzim začne ve Žďáru nad Sázavou.

V Třebíči jsou rozplánované opravy bytových jader a pokojů Střední průmyslové školy. „Opraveno bude postupně všech devět podlaží s 63 pokoji. Opravy se týkají nyní poloviny pokojů na patře, druhá polovina bude realizována později. Kapacita domova pro 200 osob zůstane do budoucna zachována,“ popsal Karel Janoušek.