Na silnicích leží vrstva uježděného sněhu krytá inertním posypem a solí. „Veškerou techniku máme venku. Podle meteoradaru má v pondělí v průběhu dne už jen drobně sněžit, za hodinu v řádu milimetrů nových srážek. Situace by se tak měla rychle konsolidovat,“ upřesnil službukonající dispečer.

Kamiony měly problém vyjet například kopec u Okříšek, také ve Velkomeziříčské ulici v Třebíči.

Podle dispečinku modrých linkových autobusů společnosti ICOM nabíraly menší zpoždění ranní spoje právě z Okříšska, Želetavska a od Náměště.

Alternátor připravil výstavu o třebíčských koželuzích.
Alternátor připravil výstavu o třebíčských koželuzích

V souvislosti s čerstvě napadaným sněhem se v pondělí 28. ledna ráno stalo na Třebíčsku několik dopravních nehod. Ne všechny se dostaly do policejních záznamů, řidiči hlásili jen incidenty s větší škodou či poškozením veřejného majetku. Naštěstí se vše obešlo bez zranění.

V Třebíči Poušově jel v pondělí ráno směrem k Račerovické ulici řidič osobního auta, nezvládl jízdu po zasněžené silnici, naboural do sloupu veřejného osvětlení, který se skácel. V Petrovicích po osmé hodině vjelo osobní auto mimo vozovku a převrátilo se na bok. Po sedmé hodině havarovalo osobní auto na silnici II/351, když vyjíždělo z Kožichovic směrem na Klučov. Dvě auta se střetla na spojnici Červené Hospody a Starče. A kolem šesté se srazila auta na silnici mezi Šemíkovicemi a Rouchovany.