Takovým případem je například pivnice Na Barborce. V hospůdce s malebným výhledem na Třebíč poběží hokejové zápasy hned dvojmo, ve spodním patře na plátně a v horním na plazmové obrazovce. „Nejsme sice žádný sport bar, ale mistrovství světa je taková pěkná každoroční tradice. Na Báře je spousta lidí, co se na hokej těší. Na hokej se chtějí dívat i naši štamgasti a myslím, že drtivé většině lidí televize nevadí," řekl provozovatel Dan Janík. Podle něj přitáhne šampionát k obrazovkám i ty, kterým hokej běžně moc neříká. „Mistrovství světa zajímá i mě, a to hokej normálně nějak extra nesleduji. Je to i trochu větší důvod, proč zajít v týdnu na pivo," usmál se Janík.

Hospodští od mistrovství očekávají, že jim právě v týdnu zvedne návštěvnost. „Víkendy jsou dobré i bez hokeje, ale ve všední dny je šampionát určitě znát, návštěvnosti to určitě pomůže," podotkl Marek Kundela, provozovatel třebíčského podniku Rodeo Steak House & Cocktail Bar. Souhlasí s ním i Dan Janík. „V týdnu lidi kvůli hokeji přijdou, určitě je to lákavější než sedět doma na gauči," dodal.

K plátnu chodí na hokej rád třeba i Jan Nestrojil. „Dívat se na hokej v hospodě je lepší, už jen když si představíte, zda se raději radovat z gólu sám nebo s plnou hospodou a partou kamarádů," vysvětlil fanoušek, který zápasy národního týmu sleduje ve sportbaru Radegastovna. Právě Radegastovna je klasickým hokejovým sportbarem. Nad místy pro návštěvníky visí cedule střídačka nebo trestná lavice, zeď zdobí hokejky nebo plakát s třebíčskými hokejisty. Sportbar Na Hvězdě podobnou výzdobu nemá, však se také nachází přímo na baseballovém stadionu, ale ani v něm hokejové zápasy chybět nebudou. „Počet míst vevnitř je omezený, míst moc nemáme, ale i tak se u nás hokej vysílat bude," uvedl Robert Vávra z třebíčského baseballového týmu Nuclears.

Na náměstí nyní ne

V minulosti měli hokejoví fanoušci v Třebíči možnost sejít se při sledování zápasů také v centru města, kde se promítalo play-off s účastí českého týmu. Radnice ani Městské kulturní středisko letos zatím velkoplošné projekce pod širým nebem neplánují.
„Zatím jsme o vysílání hokeje nepřemýšleli. Operativně to ale můžeme změnit podle toho, jak bude český tým postupovat turnajem," konstatovala mluvčí radnice Irini Martakidisová.

Mistrovství světa 2015 se hraje v Praze a Ostravě. Světoví šampióni budou známí v neděli 17. května. Pro třebíčského diváka je turnaj zajímavý i tím, že v českém výběru jsou hned tři rodáci právě z Třebíče obránce Ondřej Němec a útočníci Martin Erat a Vladimír Sobotka.