Jak uvedl třebíčský starosta Pavel Pacal, vznikne tam vícepodlažní galerie. „Bližší informace nemáme,“ dodal.

Horký má na projekt podle místostarosty Pavla Janaty čerstvě vydané stavební povolení z letošního června.

Na otázku Deníku, co konkrétně plánuje, Richard Horký odpověděl, že se situace vyvíjí, proto nemůže sdělit podrobnosti „Jsou různé granty, které je možné čerpat, mají svoje podmínky. Taky se pohybujeme v části zapsané v UNESCO, kde jsou velké tlaky památkářů. Jednání jsou velmi složitá, proto teď neřeknu, ani to nejde, kdy přesně se začne s rekonstrukcí a co přesně tam bude. Ale pracujeme na přípravě velmi intenzivně,“ reagoval.

Kino Moravia v Třebíči v dubnu 2019.
Komunitní centrum ve zrušeném kině Moravia začne fungovat od ledna

Součástí bloku je rovněž krajový dům na turisticky atraktivním náměstí Rabína Ingbera u Zadní synagogy. Jde o objekt, který budí pozornost nevzhlednou starou fasádou se stopami po různých provizorních opravách. Jakmile bude opravený, zmizí jeden z rušivých prvků - je nutné přiznat, že ne jediný. Svůj dluh tam má rovněž město, které v rohu náměstíčka umístilo kontejnery na tříděný odpad.

Richard Horký rozvíjí svůj teplárenský byznys nejen v Česku, ale například i na Slovensku. Kromě obchodování s teplem je majitelem řady nemovitostí. V Třebíči je to například Hotel Atom, v Dukovanech tamní zámek.