Dukla by v Krkonoších ráda zopakovala dobrý výkon v domácím utkání s Havířovem. „Proti Vrchlabí se nám v minulé sezoně nedařilo, ale v letním Tipsport Cupu jsme ho porazili. Teď se každopádně chceme soustředit především na dobrou defenzivu a stoprocentně uspět,“ tvrdí asistent trenéra Roman Mejzlík.


Zkušený nováček


Do jihlavské branky se opět postaví mladíček Marek Benda, jenž dostane přednost před Milanem Řehořem. „Markovi skvěle vyšlo utkání s Havířovem, proto není žádný důvod ke změně,“ konstatuje Mejzlík.


Horácká Slavia zajíždí na led staronového účastníka první ligy – Šumperka. „Cíl máme jasný: znovu bodovat. A kdyby se nám povedlo odvézt všechny tři body, bylo by to super,“ říká třebíčský kouč Jaromír Šindel.


Soupeře však jeho svěřenci nehodlají podcenit, i když má nálepku nováčka. Jeho dres totiž oblékají takoví ostřílení borci jako například Miroslav Barus, Roman Meluzín nebo Zdeněk Pavelek. „Za Šumperk sice hrají zkušení hráči, ale na to my nehledíme. Chceme hrát náš hokej a uspět,“ zdůrazňuje Šindel.
Ten má konečně k dispozici téměř kompletní kádr. „Do přípravy už se zapojil i Martin Bartoš, toho však nasadíme až v sobotu proti Benátkám,“ doplňuje třebíčský trenér.


Pět utkání, pět vítězství, to je dosavadní bilance havlíčkobrodských Rebelů. Ti už posbírali třináct bodů, jenže Havířov nehodlá prodat kůži lacino. Má totiž jednoznačný úkol – odlepit se ode dna prvoligové tabulky.


Cíl? Vylepšit obranu


Slabinou týmu z Kotliny je velké množství inkasovaných gólů. Zatím jich dostal šestnáct. „Ale minule proti Benátkám už byla naše obranná fáze lepší. Proto doufám, že v tomhle trendu budeme pokračovat také v Havířově a dalších utkáních,“ věří kouč Rebelů Petr Novák.

JOSEF JAKOUBEK
JAN HAMMER