V duelu mezi Jihlavou a Kladnem hostující Rytíři dokonce třikrát vedli, jenže domácí tým dokázal pokaždé kontrovat. Zápas rozhodla Dukla v poslední třetině. Jihlavu dostal poprvé do vedení pohotovým příklepem Harbakus a po Melenovského gólu na 5:3 začalo Kladno pomalu rezignovat. Konec nadějí pak pro Středočechy znamenalo dvojnásobné vyloučení, ve kterém Diviš pojistil vítězství. Jihlava nakonec nasázela Kladnu osm gólů a diváci se v závěru dočkali i rvačky, do které se zapojili Kuřítko a Malec z Jihlavy a Kindl s Kloučkem v dresu Rytířů.

České Budějovice měly Benátkám co oplácet, neboť po nevydařeném závěru prvního utkání přišly o úspěšný vstup do play off. Druhý duel ale odehrály soustředěně a mohly se opřít o skvělou defenzivu. Motor byl po celou dobu zápasu aktivnější, gólu se ale dočkal až v závěru druhého dějství po Žovincově střele od modré. Poslední třetina pak proběhla zcela v režii domácích a téměř šest tisíc fanoušků aplaudovalo jak dvěma gólům Pajiče, tak i poté, co si Boháčovu střílenou nahrávku srazili hosté do branky. Jihočeši vyhráli 4:0 a gólman Bláha vychytal první čisté konto letošního play off.

Stejně jako v prvním utkání dokázala Třebíč skvěle využívat přesilovky. Havířov sice vedl už po 43 sekundách, ale Horácká Slavia čtyřmi góly v početní převaze skóre otočila. Poslední slovo měl sice hostující Chmeliewski, který v utkání skóroval dvakrát, ale na druhé vítězství Třebíče už nemělo žádný vliv.

Chomutov měl ve druhém utkání severočeské série skvělý nástup, po 12 minutách vedl už 2:0. Ústí ale dokázalo do konce první třetiny vyrovnat a Gengel dokonce ve 26. minutě otočil na 3:2. Piráti sice ještě jednou převzali vedení, klíčová chvíle ale přišla osm sekund před koncem druhé třetiny. To se poprvé v play off trefil nejlepší střelec základní části Jaroslav Roubík a odstartoval ústeckou jízdu. Hosté odskočili čtyřmi po sobě jdoucími góly na 7:4 a na jejich vítězství nic nezměnil ani chomutovský Hřebejk, který 15 sekund před koncem zkompletoval hattrick.

Třebíč – Havířov 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)

Branky: 28. Dolníček, 31. Holík, 40. Erat, 50. Havel – 1. a 52. Chmielewski. Rozhodčí: R. Mrkva, R. Trombík – Lukš, Novák. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:1. Diváci: 2110. Stav série: 2:0.

Jihlava – Kladno 8:3 (1:1, 2:2, 5:0)

Branky: 28., 53. a 59. Diviš, 17. Zeman, 39. Staněk, 46. Harkabus, 49. Melenovský, 53. Jergl – 7., 26. a 35. Stach. Rozhodčí: Mikula, Přikryl – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 7:15, navíc Dragoun (Kladno) 10 min. Využití: 3:2. Oslabení: 1:0. Diváci: 3612. Stav série: 2:0.